träning.

Träning har alltid varit viktigt för mig. Jag har varit aktiv inom idrott i så gott som hela mitt liv. Jag har varit duktig. Satsat hårt. Slitit som ett djur. Prioriterat bort allt annat. Prestationsångesten nådde till slut en gräns, idrotten var en av stenarna på bördan som fick bägaren att rinna över. 
Idag är jag och idrottandet kompisar igen. Hur dåligt jag än mår, hur förjävlig dagen än har varit och hur mycket jag än hatar allt och alla, hur mycket jag än vill skrika och skrika och skrika tills lungorna går sönder, får träningen mig alltid att må ett litet, litet snäpp bättre. Jag har ofta struntat i att träna. Ni vet ju själva hur det är, man har ingen ork och ingen lust till någonting. Apatisk, får ingenting gjort. Men de gånger jag väl har lyckats ta mig i kragen, släpat mig ut och sprungit eller pumpat musklerna trötta på gymmet, har det känts bättre efteråt. Kroppen är behagligt nöjd, för en gångs skull avslappnad. Nöjd med mig själv, jag tog mig över muren som hindrade mig från att ta mig ut och träna. En liten seger, en personlig seger.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Att finnas utan att leva.

1 av 5 kommer någon gång under sitt liv att drabbas av en depression. Kanske bara tillfälligt. Kanske varar det för alltid. - Hur kan något så vanligt vara så tabubelagt? Strax innan jag fyllde 17 fick jag diagnoserna kronisk depression och ångest. Något jag brottas med dagligen. Jag har ett stort socialt umgänge, av dessa kan man på två händer räkna dem som vet. Min familj, mina närmsta vänner. Varför? Rädslan för att bli utdömd, att folk ska titta snett, att de ska vända ryggen till "psykfallet". Att ha ont i själen är inte okej. Fy fy och hysch hysch. Att drabbas av diabetes accepterar samhället, det är ju fullt normalt, men är man deprimerad, ja då jävlar är man sjuk i huvudet. Den här bloggen bestämde jag mig för att starta en dag när jag var extra trött på denna tabu. 1 av 5 lider av det, ändå känner sig de drabbade sig ensammast i hela världen, för inte en jävel vågar berätta om det. Här kommer jag anonymt att berätta om mina tankar och erfarenheter. Det är ingen tyck-synd-om-mig-blogg, det är en blogg vars syfte är att trösta, stötta, få dig att känna dig mindre ensam.

RSS 2.0