?

Hur kan man ha trevligt med en vän på stan hela dagen och sedan så fort man kommer innanför dörren bara faller allt isär? Som om man i samma sekund som man blir lämnad ensam blir ifråntagen allt syre. Allting slutar fungera och den enda man har kvar är ensamheten.


Kommentarer
Grey

För att ensamheten är hemsk. Har man någon att prata med eller något att göra så sysselsätter man huvudet. När man sen blir ensam är det precis som om ensamheten suttit där och väntat och bara kastar sig över en med full kraft.
Man blir väl undermedvetet invaggad i en falsk trygghet när man har sällskap, man tror man mår bra, men icke.
Frågan är ju egentligen vad som är bäst, en jämn plågsam ström av känslor, eller en bergochdalbana av känslor som låter dig vara en stund för att sen slå till tio gånger värre än vanligt?

Svar: Ja. Man försöker fly ifrån sig själv genom att fixera sig vid andra, bli beroende av dem, liksom
vimotdem.blogg.se

2013-09-05 @ 19:42:34
URL: http://thegreyzone.blogg.se/
Johanna

Håller med dig, förstår inte hur jävla stark ensamheten är egentligen.

Jag hamnade på din blogg för ett par veckor sen och satt i timmar och läste igenom inlägg efter inlägg. Trodde jag var ensammast i världen om alla dessa jävla känslor och all denna ångest och längtan efter att bara få försvinna. Det var som att du tog alla tankar från mig och bara skrev. Det kändes skönt på något sätt, att veta att man inte är ensam även om man är det.
Går in här flera gånger om dagen och känner mig då inte lika ensam.
Känns konstigt men samtidigt skönt att någon sätter ord på så mycket som säkert så många (inklusive jag) tänker och känner.
Stor kram

Svar: Så fint skrivet av dig, det värmer jättemycket samtidigt som det gör ont i mig att du mår som du mår. Jag hoppas att du kan finna stöttning i mina ord och att du har ljusa stunder där det inte gör ont, att inte allt är mörkt. Tänker på dig, kram <3
vimotdem.blogg.se

2013-09-08 @ 22:10:45
Johanna

Vad glad jag blir för ditt svar :)
Jag finner verkligen stöttning i dina ord och dagen känns oftast lite lättare när jag vart inne och läst. Du skriver på ett bra sätt och kan verkligen sätta ord på dina känslor och tankar. Så det känns skönt att jag hittat hit och jag är en trogen läsare, även om jag är dålig på att kommentera.
Men även om jag inte kommenterar så ofta så vet du att jag i alla fall läser och ägnar dig en tanke.
Kram

Svar: Och jag blir glad för ditt svar, hihi ;) Tack snälla, det värmer jättemycket att höra och jag blir superglad över att höra att mitt skrivande kan hjälpa dig lite. Jag blir stolt av att ha dig som läsare :) stor kram
vimotdem.blogg.se

2013-09-10 @ 19:49:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Att finnas utan att leva.

1 av 5 kommer någon gång under sitt liv att drabbas av en depression. Kanske bara tillfälligt. Kanske varar det för alltid. - Hur kan något så vanligt vara så tabubelagt? Strax innan jag fyllde 17 fick jag diagnoserna kronisk depression och ångest. Något jag brottas med dagligen. Jag har ett stort socialt umgänge, av dessa kan man på två händer räkna dem som vet. Min familj, mina närmsta vänner. Varför? Rädslan för att bli utdömd, att folk ska titta snett, att de ska vända ryggen till "psykfallet". Att ha ont i själen är inte okej. Fy fy och hysch hysch. Att drabbas av diabetes accepterar samhället, det är ju fullt normalt, men är man deprimerad, ja då jävlar är man sjuk i huvudet. Den här bloggen bestämde jag mig för att starta en dag när jag var extra trött på denna tabu. 1 av 5 lider av det, ändå känner sig de drabbade sig ensammast i hela världen, för inte en jävel vågar berätta om det. Här kommer jag anonymt att berätta om mina tankar och erfarenheter. Det är ingen tyck-synd-om-mig-blogg, det är en blogg vars syfte är att trösta, stötta, få dig att känna dig mindre ensam.

RSS 2.0