regn.

Det rinner vattendroppar längs med bussfönstret. Jag kan inte avgöra om det fortfarande regnar eller om det är vinddraget som orsakar dem. De bildar mönster. Som små bäckar som ringlar fram utan början och slut.
Klumpen av söndagsångest växer från magen och upp i bröstet. I halsen. Det blir svårare att andas. Klumpen är i vägen.  
Mitt inre vill skrika åt busschauffören att vända om. Att ta mig tillbaka till mina föräldrar. Tillbaka till tryggheten. Kroppen vill inte ha en ny vecka, vill inte stå inför alla de måsten som står uppskrivna i min kalender. 
Känslan av panik när jag tänker på att det är så här det här. Vetskapen om att jag ska genomleva ca 60 år till, med kalenderblad nedklottrade av allt som kallas viktigt. Allt som egentligen inte betyder någonting. 


Kommentarer
Karin

Så jäkla bra skrivet. Känner igen mig.

Svar: Stor kram
vimotdem.blogg.se

2013-09-23 @ 21:26:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Att finnas utan att leva.

1 av 5 kommer någon gång under sitt liv att drabbas av en depression. Kanske bara tillfälligt. Kanske varar det för alltid. - Hur kan något så vanligt vara så tabubelagt? Strax innan jag fyllde 17 fick jag diagnoserna kronisk depression och ångest. Något jag brottas med dagligen. Jag har ett stort socialt umgänge, av dessa kan man på två händer räkna dem som vet. Min familj, mina närmsta vänner. Varför? Rädslan för att bli utdömd, att folk ska titta snett, att de ska vända ryggen till "psykfallet". Att ha ont i själen är inte okej. Fy fy och hysch hysch. Att drabbas av diabetes accepterar samhället, det är ju fullt normalt, men är man deprimerad, ja då jävlar är man sjuk i huvudet. Den här bloggen bestämde jag mig för att starta en dag när jag var extra trött på denna tabu. 1 av 5 lider av det, ändå känner sig de drabbade sig ensammast i hela världen, för inte en jävel vågar berätta om det. Här kommer jag anonymt att berätta om mina tankar och erfarenheter. Det är ingen tyck-synd-om-mig-blogg, det är en blogg vars syfte är att trösta, stötta, få dig att känna dig mindre ensam.

RSS 2.0