tyst.

Det är lite tyst här just nu.
Hon som blev inlagd förra veckan, hon som jag älskar så mycket, ligger sedan tre dygn tillbaka på intensiven nedsövd i en respirator, med hjärnan på kylning. Jag fick samtalet av hennes mamma igår morse. Hon slutade svara på mina sms i lördags kväll, jag blev orolig, hon brukar alltid höra av sig varje dag för att lugna mig. När jag såg vem det var som ringde igår förstod jag. Något hade hänt och jag ville inte veta vad. Hon ville inte mer.
De vet inte om hon klarar sig. De vet inte hur omfattade skadorna på hennes hjärna är. De vet inte om hon någonsin blir sig själv igen.

Min hjärna förstår inte. Det här händer bara inte. Det går inte. Hon ska ju vara hos mig. Vi har ju hållit ihop i 20 år. Vi skulle ju alltid hålla ihop.
Jag gick hem från jobbet direkt efter samtalet, efter att ha suttit i ett konferensrum och försökt samla mig tillräckligt för att kunna möta mina kollegors ögon. Är hemma hos mamma. Fortfarande pyjamas på. Avtrubbad. Fattar inte. Vill inte fatta. Det här händer inte.

De ska stänga av narkosen ikväll. De ska se om hon kan andas själv. Sen får kroppen vakna när den vill, när den orkar. Det kan ta timmar. Det kan ta dagar.
Jag ber er hålla alla tummar ni har nu. Jag kan inte förlora den här människan. Det går inte.


Kommentarer
p

HEJ du är med i vår blogglista. Hoppas du fortfarande vill det. Om du har något tips på vad du vill att vi ska skriva om så kommentera bara.
Kram P

Svar: Så gulligt av er, ska kolla er blogg :)
vimotdem.blogg.se

2013-08-07 @ 18:36:31
URL: http://psykiatrin.blogg.se
Matilda

Vi håller tummarna för dig och din hjärtevän, all styrka till er, <3

Svar: Tack fina du, det värmer verkligen! <3
vimotdem.blogg.se

2013-08-07 @ 19:18:38
En flicka som är stark

Kram <3

Svar: Kram fina du <3
vimotdem.blogg.se

2013-08-07 @ 19:51:07
URL: http://jessi91.spotlife.se
Grey

Jag hoppas och önskar att hon vaknar upp snart och att du får träffa henne. Jag hoppas att ni båda kan hjälpa varandra ut ur allt det hemska.

Svar: Tack <3
vimotdem.blogg.se

2013-08-07 @ 20:07:12
URL: http://thegreyzone.blogg.se/
Anonym

Håller tummarna! Styrkekramar till dig!

Svar: Tack snälla du!Kram
vimotdem.blogg.se

2013-08-07 @ 22:27:06
Anonym

Gud stor styrkekram ska be för din vän <3

Svar: Tack fina du!Kram
vimotdem.blogg.se

2013-08-07 @ 22:47:53
Annelie

Tanker pa dig och din van. Skickar massor av styrkekramar till er bada fran England <3

Svar: Tack så jättemycket, stor kram!
vimotdem.blogg.se

2013-08-08 @ 12:23:40


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Att finnas utan att leva.

1 av 5 kommer någon gång under sitt liv att drabbas av en depression. Kanske bara tillfälligt. Kanske varar det för alltid. - Hur kan något så vanligt vara så tabubelagt? Strax innan jag fyllde 17 fick jag diagnoserna kronisk depression och ångest. Något jag brottas med dagligen. Jag har ett stort socialt umgänge, av dessa kan man på två händer räkna dem som vet. Min familj, mina närmsta vänner. Varför? Rädslan för att bli utdömd, att folk ska titta snett, att de ska vända ryggen till "psykfallet". Att ha ont i själen är inte okej. Fy fy och hysch hysch. Att drabbas av diabetes accepterar samhället, det är ju fullt normalt, men är man deprimerad, ja då jävlar är man sjuk i huvudet. Den här bloggen bestämde jag mig för att starta en dag när jag var extra trött på denna tabu. 1 av 5 lider av det, ändå känner sig de drabbade sig ensammast i hela världen, för inte en jävel vågar berätta om det. Här kommer jag anonymt att berätta om mina tankar och erfarenheter. Det är ingen tyck-synd-om-mig-blogg, det är en blogg vars syfte är att trösta, stötta, få dig att känna dig mindre ensam.

RSS 2.0